Provocari tot mai mari pentru industria alimentara

Companiile de distributie si retailerii din industria alimentara s-au confruntat, in contextul pandemiei de COVID-19, cu o schimbare a comportamentului consumatorului si au fost, astfel, nevoiti sa se adapteze rapid si sa actioneze contra cronometru.

Adaptare la noile cerinte ale pietei

In timp ce ne e tot mai greu sa ne amintim de vremurile in care puteam merge la cumparaturi fara a purta masca si fara a pastra distanta fizica de 2 metri, consumatorii au continuat sa isi faca stocuri cu alimentele de baza sau sa comande online produsele necesare. In oricare dintre cele doua cazuri, efectele s-au resimtit in dificultatea de a mentine stocul disponibil si in rapiditatea livrarii, toate acestea determinand o crestere a costurilor si o presiune mai mare pe lanturile de aprovizionare. Pe langa toate acestea, companiile depun efoturi suplimentare pentru a asigura sanatatea si siguranta angajatilor, precum si pastrarea curateniei.

Principalele provocari in distributia de alimente

Producatorul de stivuitoare Yale a realizat un studiu de piata pentru a putea intelege mai bine care sunt cele mai importante aspecte cu care se confrunta industria alimentara:

– 39% dintre respondenti au afirmat ca principala provocare o reprezinta deficitul de muncitori calificati

– 20% dintre respondenti au identificat o nevoie mai mare de echipamente pentru manipularea marfurilor in perioadele de suprasolicitare

– 15% dintre respondenti se confrunta cu o crestere a costurilor privind operarea si mentinerea flotei de utilaje

– 11% dintre respondenti detin o flota mare de echipamente pentru manipularea marfurilor insa activitatea este redusa

– 3% dintre respondenti sunt ingrijorati de nivelul productivitatii

Solutii pentru eficientizarea operatiunilor logistice

1. Retentia muncitorilor calificati – gasirea operatorilor logistici experimentati in industria alimentara a devenit un aspect tot mai dificil de indeplinit. Una dintre solutiile pe care vi le propunem pentru retentia acestora o reprezinta imbunatatirea confortului stivuitoristilor pe durata programului de lucru. Prin urmare, recomandam stivuitoare echipate cu scaune ergonomice si confortabile, cabine spatioase si dotate cu sisteme de climatizare.

2. Cresterea productivitatii – utilizarea unor stivuitoare performante, dotate cu retea de comunicare CANbus, translatie laterala a furcilor, lumini LED, cu un catarg ce ofera o vizibilitate excelenta si cu mentenanta usor de realizat, reprezinta solutia ideala pentru a obtine o imbunatatire la nivelul productivitatii.

Dacaa veti nevoie de consultanta in gestionarea flotei de echipamente pentru manipulat marfuri, nu ezitati sa ii contactati pe reprezentantii Vectra pe adresa vanzari@vectra.ro.